Suurimuotoisempia karonkkoja on sittemmin ollut keskimäärin kerran vuodessa, esimerkiksi Trattoria Sognossa ja Bottalla. Väliin on ripoteltu pienempiä juhlahetkiä: pikkujouluja on vietetty Musiikkitalolla ja Ravintola Löylyssä, ja useamman kerran on skoolattu Paavo-salin ja konserttisalin välisellä Antin aukiolla. Yhteislaulun, syömisen ja juomisen ohessa on kisattu visailuin ja kahootein: Montako pilkkua on kuoron logossa? Miten MTK:n uuden taiteellisen johtajan sukunimi kirjoitetaan? Tammikuusta 2016 alkaen pelattiin myös sählyä Tapiolassa harjoitussunnuntaisin. Yhteisestä toiminnasta pidettiin kiinni pandemiankin aikana: virtuaalipikkujouluja vietettiin 28.11.2020 ja virtuaalisia vapun jälkilöylyjä 2.5.2021. Tätä kirjoittaessani on valmisteilla MTK:n juhlien kuningatar, 10-vuotisgaala, 7.5.2022.

Yhteislaulua karonkassa 14.9.2013. Kuva: Mikko Löfroos

”Kolminkertainen eläköön-huuto!” – katso tunnelmia Verdin Requiem -konsertin karonkassa 14.9.2013. Kuvaus: Petri Strandberg. Editointi: Petri Strandberg / Mikko Kuivalainen.

”Olet hullu ja haluat osallistua kuulijana”

Karonkoihin ja juhlahetkiin valmistetut esitykset ovat oma lukunsa. On kuultu melodikataidetta, UkuLissujen ohjelmistoa, ABBA:a sekä kuoron esittämien nykymusiikkiteosten inspiroimaa Traumatrilogiaa. Avainsanoja ovat huumori, itsensä likoon laittaminen ja kunnianhimoinen toteutus. Vakavamman sooloilun tarpeeseen vastasivat vuosina 2016–2017 järjestetyt lied- ja oopperaillat. Basso Sami Grönbergin luona 28.1.2017 pidetyssä Elämää ja esittäjäänsä suuremmat aariat -illassa oli mukana yli 20 kuorolaista laulamassa soolona tai ensembleissä. Rekrytointi tapahtui seuraavasti: a) Olet piilonarsisti ja haluat osallistua laulajana, b) Olet humoristi ja haluat osallistua säestäjänä, c) Olet hullu ja haluat osallistua kuulijana.

Riikka Paasikivi, altto, ja Heli Immonen, altto:

”Töölöntorilla vietettiin ravintolassa karonkkaa [22.5.2015] ja eri stemmoille annettiin tehtäväksi miettiä omaa stemmaa kuvastava slogan. Altot voittivat sloganilla ’How low can you go!’”

MTK:n puheenjohtaja Minna Vatanen pitää maljapuhetta.
Kuva: Arto Käkönen

Traumatrilogian ensimmäinen osa oli Jonathan Harveyn Messages-teoksen (konsertti 15.2.2019) ja sen harjoitusprosessin inspiroima puhekuoro. Teoksen harjoittaneen Nils Schweckendiekin nasevat kommentit päätyivät taiteen aineksiksi.
Kuva: Anna Pulkkis

Kirjaudu