Kuoromestari

Jani Sivén

Jani Sivén tunnetaan kuoronjohtajana, kapellimestarina, säveltäjänä ja pedagogina. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2000. Orkesterin- ja kuoronjohdon taitoja hän on hionut lisäksi mm. Eric Ericsonin, Per Borinin ja Petri Sakarin sekä Yhdysvalloissa Murry Sidlinin johdolla.

Tällä hetkellä Sivén toimii Kamarikuoro Auditen taiteellisena johtajana sekä Musiikkitalon kuoron kuoromestarina. Vierailevana kapellimestarina Sivén on tehnyt yhteistyötä yli 40 kuoron ja orkesterin kanssa, joista mainittakoon muun muassa Tampereen Filharmoninen kuoro ja orkesteri, Suomalainen Barokkiorkesteri, Helsingin Barokkiorkesteri, Suomen ja Latvian radioiden kamarikuorot ja Suomen Kansallisoopperan kuoro.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Sivén toimii kuoronjohdon lehtorina kirkkomusiikin aineryhmässä. Aiemmin hän on työskennellyt orkesteri- ja kuoronjohdon lehtorina Helsingin Konservatoriossa sekä kuoron- ja yhtyeenjohdon koulutusohjelman opettajana Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Tampereen Sävel 1999 -kuorokatselmuksessa Sivén palkittiin kuoronjohtaja-palkinnolla. Suomen Kuoronjohtajayhdistys valitsi hänet vuoden kuoronjohtajaksi vuonna 2000.

Hänen sävellyksistään mainittakoon kamarioopperat Troijan naiset (2002) ja Abelard & Héloïse (2007), Suomen Rooman-instituutin 50-vuotisjuhlasävellys Fenestra Finnorum (2004) ja Eteläsuomalaisen osakunnan 100-vuotisjuhlateos Metropolin tuulet (2005). Sivénin uusin teos Pyhä Birgitta -ooppera sai kantaesityksensä Naantalissa elokuussa 2018v

Haemme laulunopettajia