Haemme äänenjohtajia sopraanoon ja tenoriin

Haemme nyt sopraanon ja tenorin äänenjohtajia työskentelemään kuoronjohtajien tukena. Äänenjohtaja koordinoi oman stemman toimintaa yhteistyössä taiteellisen johdon ja toiminnanjohtajan kanssa. Sopiva tausta äänenjohtajan tehtävään on musiikin ammattilaisella, ammattiin opiskelevalla ta vastaavat tiedot ja taidot omaavalla laulajalla. Toivomme äänenjohtajalta pitkäjänteistä sitoutumista kuoron toimintaan.

Musiikkitalon kuoro on yli 90 kokeneen laulajan sinfoniakuoro. Konsertoimme Musiikkitalossa yhteistyössä Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin sekä huippukapellimestarien ja -kuoronjohtajien kanssa. Laulamme pääsääntöisesti vaativaa sinfonista ohjelmistoa. Työskentelyolosuhteet Musiikkitalossa ovat erinomaiset. Musiikkitalon kuoro on hyvin innostava, kannustava ja kehittyvä yhteisö. Kuoron taiteellinen johtaja on Nils Schweckendiek ja kuoromestari on Jani Sivén. Kuoro tukee yksilöllistä kehitystä antamalla laulajilleen mahdollisuuden ottaa laulutunteja. Näitä tunteja tulevat antamaan mm. äänenjohtajat niin halutessaan.

Tehtävääsi kuuluu äänenavausten ja stemmaharjoitusten pitäminen. Kannat vastuuta oman stemmasi yhtenäisyydestä ja kehittämisestä. Laulat mukana kuorossa ja olet tarvittaessa käytettävissä myös kuorosolistina.

Äänenjohtajan tehtävästä maksetaan korvaus. Kuoro harjoittelee noin kolme tuntia viikoittain joko sunnuntai- tai maanantai-iltaisin. Lisäksi kuorolla on kaksi lauantaileiriä vuodessa. Konserttiviikoilla on lisäksi orkesteriharjoituksia.

Hakija valmistautuu esittämään koelaulutilaisuudessa kaksi vapaavalintaista aariaa tai yksinlaulua, pitää lyhyen äänenavauksen (noin 7 minuuttia) ja harjoittaa Brahmsin Ein deutsches Requiemin III osan tahdit 164-207. Lisäksi koelauluun sisältyy prima vista -tehtävä ja lyhyt haastattelu. Paikalla on pianisti, mutta hän on käytettävissä ainoastaan vapaavalintaisten aarioiden tai yksinlaulujen säestystä varten. Äänenavaus- ja harjoittamistehtävissä hakija soittaa itse pianoa, mikäli hän kokee sen tarpeellisena.

Hakemukset tulee lähettää 5.9.2021 klo 16 mennessä sähköpostilla osoitteeseen musiikkitalonkuoro@gmail.com.

Kutsut valituille hakijoille lähetetään heti hakuajan päätyttyä. Koelaulu pidetään Musiikkitalossa perjantaina 10.9.2021.
Hakemukseen tulee sisällyttää seuraavat tiedot:
– Hakijan nimi ja yhteystiedot
– Hakijan lyhyt CV, josta käy ilmi kokemus laulajana, kuorolaulajana, laulunopettajana ja/tai kuoronjohtajana
– Miksi haet äänenjohtajan tehtävää?
– Mitkä kaksi aariaa tai yksinlaulua valmistat koelaulutilaisuuteen?
– Tuotko oman pianistin vai käytätkö kuoron pianistia?

Lisätietoja äänenjohtajan tehtävistä antaa toiminnanjohtaja Marjut Häkkinen, musiikkitalonkuoro@gmail.com ja puhelin 040 562 1959