Laulajaksi?

Musiikkitalon kuoro kasvattaa kokoaan ja hakee nyt riveihinsä taitavia uusia laulajia. Konsertoimme Musiikkitalossa yhteistyössä Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin sekä huippukapellimestarien ja -kuoronjohtajien kanssa. Laulamme pääsääntöisesti vaativaa sinfonista ohjelmistoa. Kuoroon on jatkuva haku eli voit jättää hakemuksesi milloin vain. 

Ohjelmistomme on pääsääntöisesti vaativaa sekä musiikillisesti että äänellisesti, joten odotamme hakijalta hyvää lauluääntä, kuorolaulukokemusta, nopeaa musiikin omaksumiskykyä sekä pitkäjänteistä sitoutumista kuoron toimintaan. Kuoro tukee laulajiensa yksilöllistä kehitystä mahdollistamalla laulutunnit kuoron Laulupajassa laulunopettajien johdolla.

Työskentelyolosuhteet Musiikkitalossa ovat erinomaiset. Kuoro harjoittelee sunnuntai- ja maanantai-iltaisin vuorotellen. Konserttiviikoilla harjoituksia on tiiviimmin orkestereiden kanssa. Musiikkitalon kuoro on hyvin innostava, kannustava ja kehittyvä yhteisö. Kuoron taiteellinen johtaja on Nils Schweckendiek.

Koelaulut ovat kaksivaiheiset. Ensimmäisessä vaiheessa kaikki hakijat lähettävät esitietolomakkeen ja vapaavalintaisen laulunäytteen sähköisesti. 

Esitietolomake ja laulunäytteen tallennus

Hakemusten ja laulunäytteen perusteella kutsutaan osa hakijoista varsinaiseen koelauluun, joka koostuu seuraavista osa-alueista:

  • Yksi vapaavalintainen yksinlaulu tai aaria, koelaulussa on pianisti säestystä varten
  • Prima vista -tehtävä
  • Äänialan kartoitus
  • Lyhyt haastattelu

Lisätietoja koelauluista antaa toiminnanjohtaja Marjut Häkkinen: musiikkitalonkuoro@gmail.com.

Tutustu Musiikkitalon kuoron kauden 2023-2024 konsertteihin.

Kirjaudu